Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 155 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/modules/show.full.php on line 242 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/comments.class.php on line 186 آیا کسانی که دارای قرض نماز هستند، مي‌توانند نماز سنت بخوانند، یا باید نمارهاي قضا شده را ادا كنند؟ » سبق ـ استاد شيخ محمدسعيد نقشبندي
پرسش و پاسخ 28 دي 1390 نسخۀ قابل چاپ

آیا کسانی که دارای قرض نماز هستند، مي‌توانند نماز سنت بخوانند، یا باید نمارهاي قضا شده را ادا كنند؟

 

 پرسش مرتبط:


متاسفانه دختران نه ساله دارای توان وشعور کافی جهت بجا آوردن نماز نیستند لذا اغلب زنان دچار نمازهای قرضی هستند شاید هرگز توان ادای آن را ندارند.
چگونه می‌توان از این نمازها خلاصی یافت؟

 

متشکرم و منتظر پاسخ

 

پاسخ:

 

خواندن نمازهايي كه فوت شده بر هر فرد مسلمان واجب است و اين نظر تمام مذاهب اهل سنّت است۱.

كسي كه نمازهايش قضا شده باشد تا زماني كه آن نمازها را نخواند،نمي‌تواند به خواندن نمازهاي سنّت بپردازد. هر مسلمان مي‌تواند به سادگي محاسبه كند كه چه اندازه از نمازهايش قضا شده و سپس به خواندن آنها بپردازد.  اگر هركس در كنار نمازهاي پنجگانۀ هر روز نمازهاي  فوت شدۀ يك روز را بخواند به زودي موفق مي‌شود همۀ نمازها را بخواند و آنگاه مي‌تواند به خواندن نماز سنت بپردازد.

پس از آنكه نمازهاي فائت را خوانديم اگر تعهد كنيم كه هرگاه نمازمان فوت شد در همان روز آن نماز را بخوانيم ديگر دچار مشكل نمي‌شويم.

پس راهي جز گزاردن نمازهاي فوت شده وجود ندارد و اين اگرچه دشوار به نظر مي‌آيد، اما به سادگي امكان پذير است كافي است كمي جديت به خرج دهيم، خداوند همه را ياري خواهد داد!     sabaq.net

 

دربارۀ سن بلوغ دختران لازم است توضيح داده شود كه نماز و تكاليف شرعي ديگر هنگامي بر دختر واجب مي‌شود كه او قاعده شده باشد،يا صفات ثانويۀ جنسي در او ظهور كرده و يا به سن 15 سالگي رسيده باشد. به عبارت ديگر اگر دختري در 9 سالگي يا پس از آن به بلوغ جنسي برسد، نماز بر او واجب مي‌گردد، در غير اين صورت در 15 سالگي( اگر بلوغ جنسي هم نيافته باشد) نماز و ديگر تكاليف شرعي بر او واجب مي‌شود.

نبايد فراموش كرد كه والدين لازم است از هفت سالگي به بعد كودكان خود را به نماز امر كنند تا كودك هنگامي كه به بلوغ مي‌رسد به راحتي بتواند تكاليفش را انجام دهد.

 

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

۱. رجوع شود به مقالۀ «قضاء نماز فائت» در كتاب «چهل مقاله» از استاد شيخ محمّدسعيد نقشبندي.

 

 

 

[بازديدها: 6432] مطالب مشابه:
  • لطفاً در مورد چگونگی ادای نماز شب توضیح د ...
  • آيا دانشجويان و كارمندان مي‌توانند نماز ...
  • اگر كسي به نماز جمعه نرود آيا براي خواندن ...
  • نمازهاي سنّت و قُرب
  • پرسشي دربارۀ مدّت قاعدگي
  • عناوين پرسش‌ها
  • پرسشي درباره نمازهاي سنت
  • آیا نماز خواندن با جماعت،همراه فرقه‌های ...
  • لطفاً در مورد روش انجام استخاره توضيح دهي ...
  • دو پرسش درباره نمازها
  • یوسف در تاریخ: 29/10/1390 - 04:49 گفت:
    سلام

    اگر کسی نماز نخواند و آدم بدی هم نباشد تنها نماز را آنچنان که باید به پا ندارد می تواند مبلغی را در راه خدا و...خیر ادا کند به جای نماز ؟ واگر هست چگونه است.

    راستی چرا سایت قسمت کوردی ندارد.
    باسپاس از سایت خوبتون.


    ـــــــــــــــــــــــ

    پاسخ مدير سايت:

    با سلام

    نماز ستون دين است و بر همۀ مؤمنان واجب. مرز ميان كفر و اسلام نماز است و كسي كه نماز نمي‌خواند مسلماني و ايمان او ناقص است. هيچ چيز جاي نماز را پر نمي‌كند و هيچ عمل خيري كفارۀ نماز نمي‌شود. بنابراين مسلمان بايد نمازهايش را به طور كامل و بدون فوت و ترك بخواند و اگر
    نمازي هم قضا شد آن را دوباره به جاي آرد.


    اميدوارم در آينده بتوانيم بخش كُردي سايت را هم راه اندازي كنيم.

    با تشكر از لطف شما.

    مدير سبق

    [پاسخ]
    ارسال نظر
    نام :
    ایمیل :
    کد امنیتی :
    تصویر كد امنیتی
    ریست کد
    ثبت کد :